MŠ Motýlek

Mateřská škola Motýlek, příspěvková organizace
Arabská 684/10
160 00, Vokovice

http://materskaskolamotylek.cz

tel.:   235 353 475
fax.:  235 353 475
datová schránka: 4hu8kwy
ředitelka: Monika Janečková
kapacita: 96 míst / 4 třdy
typ zařízení: MŠ
provoz: celodenní
pondělí až pátek: 7:00- 17:00
náhled souboru

Aktuality

Žádný záznam nevyhovuje zadaným kritériím


Akce

Žádný záznam nevyhovuje zadaným kritériím


Popis školky


Mateřská škola Motýlek je umístěna kousek od stanice metra Bořislavka a tím pádem je velmi dobře přístupná jak MHD, tak i autem. Školka disponuje velkou zahradou, kde děti mají k dispozici herní prvky ze sekce Tomových parků, vzdělávací prvky a 4 velká pískoviště. Nedaleko školky je třešňový sad a chráněná oblast Šárka, kam směřují vycházky našich dětí. V roce 2005 a 2006 prošla školka celkovou rekonstrukcí. V letošním roce bude provedena rekonstrukce střech.

Na pozemku mateřské školy jsou 3 budovy. Součástí dvou budov jsou celkem 4 třídy. Třídy jsou rozděleny na starší a mladší děti.

Ve 3. budově má škola vlastní kuchyň, která zajišťuje stravu. Jídelníček je sestavován nejen s ohledem na předepsané normy, ale i na zdravý zdravotní styl. Jídelníček je pestrý bez umělých ochucovadel. Děti mají dostatek ovoce a zeleniny. Úzce spolupracujeme s nutriční terapeutkou. Součástí této budovy je i ředitelna a logopedická ambulance. Mezi logopedkou a mateřskou školou taktéž probíhá kvalitní spolupráce a každoročně probíhá logopedický screening, aby byla včas zahájena péče o děti s logopedickými vadami.

Školní vzdělávací program "Zdravé a šťastné dítě" napomáhá celkovému rozvoji dětské osobnosti, k položení základů zdravého životního stylu a k sounáležitosti s přírodou. Preferujeme vnímání prožitkem. Předškoláky průběžně v posledním roce připravujeme na úspěšný vstup do základní školy a v případě zájmu navštěvují kroužek angličtiny.

Zájmové aktivity


Mateřská škola nabízí dětem tyto kroužky:

keramika, tanečky, hudebně – dramatický a sportovní kroužek.

Máme k dispozici 2 menší tělocvičny.

Další informace


Mateřská škola pořádá řadu mimoškolních aktivit: ekoprogramy, návštěvu hvězdárny, polodenní výlety, tematické vycházky po Praze. Účastní se výtvarných, popřípadě sportovních soutěží.

Spolupracujeme s odborníky z pedagogicko-psychologické poradny, se společností, která provádí preventivní screeningové vyšetření zraku dětí a jsme zapojeni  do projektu „Přečti“.

Mateřská škola se zapojuje i do akcí, které podporují mezigenerační vztahy: výroba dárečků pro Domov seniorů Eliška a účast na Dni veteránů.

Každoroční akce:

Mikulášská nadílka

Vánoční besídka a následná dílna – akce s rodiči

Masopustní týden

Velikonoční dílny s rodiči

Zahradní slavnost + rozlučka s předškoláky – akce s rodiči

Polodenní tematické výlety

Celodenní výlet