MŠ Mládeže

Mateřská škola Mládeže
Mládeže 1788/19
169 00, Břevnov

http://www.jakomenskeho.cz

tel.:   233 356 131
datová schránka: um98sz7
ředitelka: Ing. Ivana Koubková
vedoucí učitelka: Mgr. Martina Feltovičová
kapacita: 96 míst / 4 třdy
typ zařízení: ZŠ a MŠ
provoz: celodenní
pondělí až pátek: 6:30- 17:00

Aktuality

Žádný záznam nevyhovuje zadaným kritériím


Akce

Žádný záznam nevyhovuje zadaným kritériím


Popis školky


Mateřská škola Mládeže 1788/ 19 Praha 6 je na základě usnesení ZMČ Praha 6 součástí Základní školy J. A. Komenského, U Dělnického cvičiště1/ 1100 Praha 6.

MŠ Mládeže je otevřená všem, kterým není jedno, jak mnohdy podceňovanou etapu života předškolního věku dětí prožijí. Věříme, že jsme místem, kde děti a rodiče pobývají rádi, kam se těší a znovu se vracejí, protože zde prožívají společné chvíle radosti a spokojenosti. Děti jsou akceptovány a současně je podporována jejich jedinečnost. Místem, kde navazují nové vztahy, prožívají spoustu nových zážitků, a kde si  hrají a učí s vědomím důvěry a pozornosti těch, kteří o ně pečují, vzdělávají. To vše přirozenou formou, blízkou dětskému chápání. Každé dítě je jedinečné, pro rodiče to nejdůležitější. Víme to, uvědomujeme si to a snažíme se podle toho pracovat. Věříme, že se nám to daří!

 

Hlavním cílem vzdělávacího programu „Klíčkem otevíráme svět“ je:

Každý den najít, vidět, objevit něco nového, dozvědět se, uvědomit si, pochopit…, a to vše přirozenou nenásilnou formou pomocí her, pohybových dovedností, písniček, výtvarnou tvorbou v pohodovém a kultivovaném prostředí.

 

K čemu naše děti vedeme? 

Aby se nadále chtěly učit, nebály se řešit problémy, uměly komunikovat mezi sebou a s ostatními, uměly se pohybovat ve společnosti, poznávaly samy sebe a ve školce se jim líbilo.

Cíle vzdělávání jsou zapracovány v našem ŠVP (školním vzdělávacím programu) a vycházejí z požadavků a z cílů RVP pro předškolní vzdělávání, kterým je vytváření předpokladů pro pokračování v dalším vzdělávání dítěte, rozvíjení zdravého citového, rozumového, tělesného vývoje dítěte, osvojení si základních pravidel společenského chování, základních životních hodnot a mezilidských vztahů. 

Naše škola se snaží prostřednictvím prožitkového učení, spontánních i řízených činností, nabídkou vhodných námětů, pomůcek a her připravovat dítě na život. Děti jsou ve třídách podněcovány ke vzdělávání rozmanitými činnostmi. Podle potřeb a zájmu dětí je nastaven denní program, děti se spoluúčastní na jeho vytváření.

 

 

Zájmové aktivity


Zájmové kroužky pod vedením externí lektorky:

Keramika

Sportovní kroužek s Pupáskem

Angličtina pro nejmenší

Angličtina pro předškolní děti (Angličtinu pro předškolní děti částečně dotuje MČ Praha 6 , částečně hradí rodiče)